Top 5 cele mai bune povești pentru copii

Specialiștii în parenting ne recomandă să acordam o atenție deosebită dezvoltării emoționale a copiilor și să le citim de la o vârstă cât mai fragedă. Argumentele sunt multe și cât se poate de convingătoare de la stârnirea curiozității și a imaginației, până la crearea unei obișnuințe care mai târziu are toate șansele să se transforme în dragoste pentru lectură și pentru cunoaștere. Și cu ce putem începe dacă nu cu povești pentru copii, povești nemuritoare și legende romanesti care ne-au bucurat și nouă copilăria și ne-au încins imaginația? 

Am facut un top 5 cu cele mai bune povești pentru copii si un top 5 cu cele mai bune cărți de povești pentru copii din care sa vă puteți inspira pentru a petrece o seară minunată alături de cei mici, povești pe care le puteți găsi în libraria online www.clb.ro

Top 5 povești pentru copii

Cele mai bune povești pentru copii sunt cele care stârnesc copiilor imaginația, povești cu aventuri ușor de integrat în memoria lor vizuală, poveștile cu care am crescut și noi toți. Lista propusă de noi este:

  1. Ursul păcălit de vulpe – Ion Creangă
  2. Neghiniţă – Barbu Ştefănescu Delavrancea
  3. Greuceanu – Petre Ispirescu
  4. Degețica – Hans Christian Andersen
  5. Minnie Mouse și purcelusul – Disney

Această colecție se regăsește pe libraria online clb.ro, iar mai jos puteți găsi, pe lângă linkurile cărților cu poveștile de mai sus și alte cărți pe care copiii le vor cere în fiecare noapte de citit povești. 

Povești românești

Coperta cartii Povesti romanesti

Povesti romansesti cu CD audio

Este o colecție de povești pentru copii scrise de Ion Creangă, Ioan Slavici, Petre Ispirescu și Barbu Stefănescu-Delavrancea care-i poartă pe cei mici în lumea minunată a basmelor cu zâne și zmei, a Feților-Frumoși care, prin fapte bune și curajoase, sunt întotdeauna învingători.

Cartea este interactivă, poveștile putând fi atât citite de părinți, cât și doar ascultate de cei mici care au la dispoziție și o serie de carduri cu personaje, inserții, clapete și alte surprize care vor transforma lectura într-un joc. 

Gândită de specialiștii editurii Gama, editura dedicată copiilor, aceasta carte poate sta la loc de frunte în raftul cu povești audio.


Basme 

Coperta cartii Basme de Hans Christian Andersen

Basme de Hans Christian Andersen

O altă editură dedicată copiilor este editura Girasol care ne propune cele mai îndragite basme, repovestite pentru cei mici, scrise de îndrăgitul scriitor danez Hans Christian Andersen.

În paginile minunat ilustrate veți găsi basme scurte și extrem de iubite de cei mici precum Mica Sirena, Degețica, Rățușca cea urâtă, Fetița cu chibrituri, Cei doi frați, Soldățelul de plumb, Îngerul, Lebedele sălbatice, Crăiasa Zăpezii, Privighetoarea, Moș Ene, Cel mai frumos trandafir din lume, Hainele împăratului, Pantofiorii roșii sau Prințesa și bobul de mazăre.

Poveștile imaginate de Hans Christian Andersen sunt povești nemuritoare, cu mesaje puternice care vă pot ajuta în ghidarea personalitatii celor mici.

Povești nemuritoare

Coperta cartii Povesti nemuritoare de Ion Creanga

Ursul păcălit de vulpe, Prostia omenească, Musca la arat, de Ion Creangă

Tot în categoria de povești nemuritoare, vă propunem 3 povești de adormit copiii scrise de cel mai îndrăgit autor român de povești pentru copii, Ion Creanga. Până sa ajunga la “Amintiri din copilarie”, cei mici se pot delecta cu delicioasele povești moralizatoare, “Ursul păcălit de vulpe”, “Prostia omenească” și “Musca la arat”.

De ce ne-am oprit asupra lor? Pentru că, dacă vă întrebați care sunt cele mai bune povești pentru copii, noi vă sfătuim să nu excludeți niciodată poveștile cu morală, ele fiind o modalitate subtilă, dar eficientă de a le explica celor mici diferența dintre bine și rău, dintre minciună și adevăr, dintre lene și hărnicie, dintre a fi credul și a fi bun.

Povești de adormit copiii

Coperta cartii Povesti de adormit copiii

Povesti de adormit copiii

Care sunt cele mai bune povești de adormit copiii? Răpunsul corect este: cele pe care le îndrăgesc cel mai mult copiii voștri. Cele pe care vă pun să le citiți la nesfârșit, fără să se plictisească vreodată. 

Editura Unicart ne propune colectia “Povești de 3 minunte” care cuprinde mai multe povești scurte, de citit seara, care să vă ajute să îi adormiși usor pe cei mici, iar ei să viseze frumos.

Cartea conține povești scurte, ilustrate impecabil de Umberto Di Fizialetti și Francesca Pesci, care îi vor transpune pe cei mici într-o lume plină de aventură și culoare, o lume populată de iepurași blanoși și curajoși, ursuleși veseli și cățeluși cuminți.

Povești Disney

Coperta cartii Disney. Povesti din colectia de aur. Volumele 26-41  Coperta cartii Disney. Povesti din colectia de aur. Volumele 56-71

Pachet Disney. Povesti din colectia de aur (vol 26 – 41)

Pachet Disney. Povesti din colectia de aur (vol 56 – 71)

Începand de anul trecut, Editura Litera a lansat pe piață 3 pachete cu cărticele pentru copii numite “Povești din colecția de aur”, pachete care conțin câte 16 volume fiecare, cu cele mai îndrăgite povești pentru copii marca Disney. 

Cărticelele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 2- 5 ani, fiecare dintre magnificele povești Disney fiind frumos ilustrată, iar textul adaptat și simplificat pentru cei mici. 

Surse cu povești gratis pentru copii

Am făcut o selecție de povești audio gratis pe care sa le ascultați alaturi de cei mici. 

Concluzie

Pentru că trăim în era tehnologiei, în care accesul la informație deschide noi perspective, noi vă propunem să folositi si poveștile audio alături de cărți cand le descoperiți cu micuții dumneavoastră. Aceste cărți audio pot fi adevărate capodopere, mai ales dacă personajele sunt întruchipate de actori ai teatrelor pentru copii. În folclorul românesc veți găsi cu siguranță basme scurte, dar și povești de adormit copiii care să fie pe gustul celor mici, inclusiv în format audio. 

Lectură plăcută alături de cei mici! 

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *