Lansare de carte și sesiune de autografe: Bogdan Bucur – Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri

Invitat de onoare: George Ivașcu, Ministrul Culturii și Identității Naționale
Acest eveniment va avea loc în: Salonul Cărții Luceafărul

Lector universitar la Departamentul de Sociologie al Facultății de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, absolvent al masteratului de Istoria Ideilor şi Mentalităţilor (Facultatea de Istorie, Universitatea din București) şi al doctoratului în Sociologie (Universitatea din București), Bogdan Bucur este autorul mai multor lucrări științifice, apărute în țară și în străinătate, în domenii precum Școala Sociologică de la București, istoria socială românească, analiza rețelelor sociale istorice.

Despre Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri (sursa: www.centenarulmariiuniri.ro )

Această ediție aniversară reprezintă a doua carte de aur dedicată Marii Uniri. Prima carte de aur – datată 1929 – aparține patrimoniului cultural național mobil și este un manuscris pe pergament, realizat manual pentru serbarea primilor 10 ani de la înfăptuirea Marii Uniri.
Volumul de față înglobează, continuă și dezvoltă prima carte de aur și a fost realizat pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. Pentru comemorarea primilor 100 de ani de la momentul 1918, cartea ilustrează parcursul istoric anevoios, marcat de atâtea jertfe și sacrificii, care avea să conducă, în cele din urmă, la unirea Basarabiei, Bucovinei, Transilvaniei, Banatului, Crișanei, Sătmarului și Maramureșului cu Vechiul Regat și formarea României Mari.
Această a doua carte de aur reprezintă un modest omagiu adus memoriei celor care au făcut posibilă nașterea României Mari.
Te așteptăm la primul eveniment CLB din acest an dedicat Centenarului Marii Uniri!

Pentru o bună organizare a întâlnirii, te rugam să confirmi participarea. Locurile sunt limitate.

De asemenea, dacă ai întrebări la care dorești ca autorul să răspundă, nu ezita să ni le trimiți (te anuntam însă ca ne rezervăm dreptul de ignora comentariile licențioase, denigratoare și/sau tendențioase).

Posted Under