Unde mergem în vacanță în 2018? Top 5 orașe culturale de vizitat

Acum că primăvara a învins vremea rea și natura reînvie în modul ei miraculos, bucurându-ne sufletul cu ciripitul păsărelelor, cu mirosul îmbătător al florilor de primăvara și cu zilele senine, ieșim și noi din amorțeală și gândul ne zboară la vacanță. Ca în fiecare an, bătălia se dă între vacanță la mare sau vacanță culturală. Daca le poți face pe ambele, cu atât mai bine, moștenirea culturală lăsată de înaintașii noștri este uluitoare și nu trebuie ratată de dragul unei vacanțe la mare și la soare și viceversa.

Și pentru că orice vacanță reușită are nevoie de o planificare prelabilă, ți-am pregătit o listă de cărți de călătorie, la care până la finalul lunii mai îți oferim discount de 20%.

Top 10 Roma

Dacă nu ai fost încă la Roma și nu ai descoperit încă vestigiile romane faimoase (Colosseumul, Forumul Roman, Panteonul sau Columna lui Traian) este timpul să o faci. Roma îți va dezălui o lume antică fantastică, care reușeste ă domine prezentul după mai bine de 2000 de ani și care atrage anual milioane de oameni din întrega lume. Dar Roma nu înseamnă doar antichitate, Roma este leganul arhitecturii renascentiste și baroce, fiind practic un muzeu în aer liber. Nu o sa-ți spunem să nu ratezi Biserica Sf. Petru, sau Vaticanul, sau Capela Sixtina, pentru ca sigur le ai pe listă. O să-ți spunem însă să nu ratezi Galeria Borghese, un muzeu aparte care adăpostește o colecție impresionantă de sculpturi ale lui Lorenzo Bernini, precum și numeroase alte opere de arta. Vizitarea Galeria Borghese se face doar cu rezervarea biletelor online înainte de a ajunge la Roma. Top 10 Roma îti va dezvalui aceste mici dar importante secrete si te va ajuta să te orientezi pe străduțele înguste și aglomerate ale orașului.

Top 10 Paris

Parisul, orașul îndragostiților, al impresionismului, a lui Monet, Manet, Renoir, Cezanne, Degas sau Pissarro, orașul artei moderne și al faimoaselor cartiere Montmartre, Montparnasse, al Champs-Élysées-ului și turnului Eiffel, te așteaptă să-l descoperi. Dacă ești la prima vizită, ai atât de multe de văzut încât este obligatoriu să-ți faci un plan. Vizita la Luvru te va colpeși, dar încercă să îți aloci măcar 2 ore și pentru Muzeul d’Orsay, să admiri în voie operele marilor pictori impresionisti. Ia cu tine Top 10 Paris, află cat de multe poți despre acest oraș fantastic și profită la maxim de vananță.

Top 10 Londra

Cine nu a auzit de Palatul Buckingham, de Catedrala Sf. Paul, de Podul Westminster, de Trafalgar Square și de Turnul Londrei, edificiu care a jucat un rol proeminent în istoria Angliei, fiind o mărturie peste ani a unui trecut zbuciumat? Dacă te-ai hotărât să vizitezi anul acesta orașul în care regalitatea este la ea acasă, apreciată și iubită deopotrivă de locuitorii și vizitatorii ei, trebuie să știi că este un oraș scump, planificarea atentă a vacanței va fi mai mult decât utilă. Top 10 Londra te va ajuta cu siguranță!

Top 10 Dubrovnik

Croația, Marea Adriatica, Game of Thrones sau altfel spus: Dubrovnik. Orașul cetate te așteaptă să descoperi Raiul pe Pământ, așa cum obișnuia să descrie acest oras celebrul dramarurg englez George Bernard Shaw. Iubitorii de călătorii au inclus Dubrovnik-ul în lista “Orașelor de neratat”, fiind îndrgostiți de arhitectura acestuia, de stăzile din marmură, de peisajele de o frumusețe rară. Adevarul este că trebuie să-l vizitezi pentru a-i descoperi frumusețea și toate acele lucruri care îl fac special. Top 10 Dubrovnik poate fi primul pas al unei vacanțe de neuitat. De restul te lăsăm să te ocupi tu! 🙂

Sevilia – Ghidul orașului

Andaluzia, renumita regiune autonoă a Spaniei, păstrează vie și nealterată amprenta civilizației maure. Alături de alte orașe istorice, precum Granada, Malaga sau Cordoba, Sevilia se ridică maiestos și dezvăluie vizitatorilor un oraș istoric fabulous, patronat de cea mai mare catedrală în stil gotic din lume – Sfânta Maria. Cu o valoare culturală și istorică extraordinară, catedrala adăpostește obiecte de o valoare instimabilă, printre care și mormântul navigatorului și exploratorul Cristofor Columb. Sevilia – Ghidul Orasului îți va dezvălui secretele acestei lumi fabuloase.

Top 10 insule grecești

Și dacă totuși te-ai decis pentru o vacanță la soare, atunci fă-o cu stil. Alege din cele mai frumoase insule grecești prezentate în Top 10 insule grecesti, destinația care crezi că se potrivește cel mai bine prefeințelor și așteptărilor tale. Nu te baza doar pe recomandările prietenilor, ele pot fi subiective dupa cum bine stii, documentează-te înainte.

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *